Angstrom: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από astronomia.gr
Πήδηση στην πλοήγησηΠήδηση στην αναζήτηση
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
 
(2 ενδιάμεσες εκδόσεις από 2 χρήστες δεν εμφανίζονται)
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
Μονάδα μέτρησης του μήκους, όπου ισούται με  <math>10^{-8}</math> εκατοστά ή <math>10^{-10}</math> μέτρα. Χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από τον Σουηδό φυσικό Ανγστρεμ (Angstrom) και με αυτό μετράμε διαστάσεις [[Μήκος Κύματος|μήκους κύματος]], ατόμων και μορίων. Τα όρια του [[Μήκος Κύματος|μήκους κύματος]] του ορατού [[Φάσμα|φάσματος]] του φωτός εκτείνονται από 4000 Α (ιώδες) έως 7500 Α (ερυθρό).
Μονάδα μέτρησης του μήκους, όπου ισούται με  <math>10^{-8}</math> εκατοστά ή <math>10^{-10}</math> μέτρα. Χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από τον Σουηδό φυσικό Ανγστρεμ (Angstrom) και με αυτό μετράμε διαστάσεις [[Μήκος Κύματος|μήκους κύματος]], ατόμων και μορίων. Τα όρια του [[Μήκος Κύματος|μήκους κύματος]] του ορατού [[Φάσμα|φάσματος]] του φωτός εκτείνονται από 4000 <math>\AA</math> (ιώδες) έως 7500 <math>\AA</math> (ερυθρό).


[[Κατηγορία:Αστροφυσική]]
[[Κατηγορία: Μονάδες Μέτρησης]]

Τελευταία αναθεώρηση της 16:08, 12 Οκτωβρίου 2006

Μονάδα μέτρησης του μήκους, όπου ισούται με LaTeX: 10^{-8} εκατοστά ή LaTeX: 10^{-10} μέτρα. Χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από τον Σουηδό φυσικό Ανγστρεμ (Angstrom) και με αυτό μετράμε διαστάσεις μήκους κύματος, ατόμων και μορίων. Τα όρια του μήκους κύματος του ορατού φάσματος του φωτός εκτείνονται από 4000 LaTeX: \AA (ιώδες) έως 7500 LaTeX: \AA (ερυθρό).