Συζήτηση προτύπου:Physicists

Από astronomia.gr
Πήδηση στην πλοήγησηΠήδηση στην αναζήτηση

To template αυτό το έχω δημιουργήσει στην Livepedia. Χρειάζεται κάποια δουλειά ώστε να προσαρμοστεί στην "ονοματογραφία" του παρόντος Ιστότοπου.

Θα το κάνω εν καιρώ.

Στο μεταξύ, όποιος φίλος θέλει να το επεξεργαστεί συμπληρώνοντας ή αφαιρώντας ονόματα, έχει την, εκ των προτέρων, συγκατάθεσή μου.

--IonnKorr 15:16, 5 Νοεμβρίου 2006 (UTC)


Σχετικά με το πρότυπο αυτο, θα έλεγα ότι το σκέφτηκα αρκετές μέρες. Και έχω να κάνω κάποιες παρατηρήσεις:


1. Δεν μπορούμε να θεωρήσουμε σαν φυσικούς τους αρχαίους Έλληνες φιλοσόφους. Δεν είχαν σχέση με τη φυσική σαν επιστήμη και τη μεθοδολογία της όπως καθιερώθηκε από την Αναγέννηση και μετά. Το θεωρώ κάπως υπερβολικό.


2. Ακόμα, ένας κανόνας του astronomia.gr είναι να αποφεύγονται άρθρα για Έλληνες εν ζωή astronomia.gr:FAQ.


Έτσι για τους παραπάνω λόγους επεξεργάστηκα το πρότυπο ώστε να μην περιέχει τις δύο εκείνες κατηγορίες.


Ακόμα, εκφράζω την επιφύλαξή μου για το κατά πόσο πρέπει να υπάρχει ένα τέτοιο πρότυπο στo astronomia.gr και θα ήθελα να το συζητήσουμε και να πάρουν θέση και οι άλλοι δύο διαχειριστές. Γενικά όπως ξέρετε έχουμε την θεμελιώδη κατηγορία Κατηγορία:Προσωπικότητες για βιογραφίες ανθρώπων που πρόσφεραν σε κάποιο τομέα της αστρονομίας. Δεν την ονομάσαμε ούτε Αστρονόμοι, ούτε Αστροφυσικοί, ούτε Αστροναύτες κτλ αλλά το αφήσαμε έτσι γενικό/αόριστο, επειδή γνωρίζουμε ότι η αστρονομία είναι μία επιστήμη που συνδιάζει πολλούς κλάδους και όπου για τη πρόοδο της οποίας συνέβαλλαν πολλοί άνθρωποι και άλλων κλάδων και ειδικοτήτων. Έτσι έχουμε εκείνη τη κατηγορία για να μπορούν να γραφτούν άρθρα για όλους αυτούς. Αλλά..το θέμα είναι να γράφουμε για άτομα που πρόσφεραν, έμμεσα ή άμεσα, κάτι στην αστρονομία, αστροφυσική και διαστημική. Και ναι, πολλοί απ' αυτούς ήταν φυσικοί και θα τους αναφέρουμε. Αλλά έχοντας ένα τέτοιο πρότυπο, κατά κάποιο τρόπο "αναγκαζόμαστε" να γράψουμε για όλους αυτούς που περιέχει το πρότυπο, όπου πάρα πολλοί όπως καταλαβαίνετε δεν είχαν σχέση με την αστρονομία! Το έχουμε ξαναπεί, πρέπει να προσέξουμε τη λεπτή γραμμή που υπάρχει στο θέμα αυτό, ώστε να μην γίνουμε μια εγκυκλοπαίδεια φυσικής! Και για να μην παρεξηγηθώ ότι έχω κάποιο μένος εναντιόν της φυσικής φίλε IonnKorr, φυσικός σπουδάζω..


Γενικά, όταν αυξηθούν τα άρθρα στις Προσωπικότητες, ο καλύτερος τρόπος κατάταξης είναι οι υποκατηγορίες.

--Quendi 01:45, 12 Νοεμβρίου 2006 (UTC)


Συμφωνώ ότι θέση έχουν μόνο αυτοί που είχαν προσφορά στην αστρονομία-αστροφυσική-διαστημική άμεσα. Κατά συνέπεια πρέπει να συζητήσουμε και το αν η έννοια "Φυσικοί" έχει νόημα ή να μπουν απλά σε υποκατηγορίες ανάλογα με τον τρόπο προσφορά τους. --WikiPerson 17:17, 13 Νοεμβρίου 2006 (UTC)