Advertising:

Χάροντας: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από astronomia.gr
Πήδηση στην πλοήγησηΠήδηση στην αναζήτηση
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
 
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
Πρόκειται για το δορύφορο του απομακρυσμένου νάνου πλανήτη Πλούτωνα. Ο Χάροντας και ο Πλούτωνας αποτελούν ένα διπλό σύστημα με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τη σύγχρονη περιστροφή των δύο σωμάτων. Επίσης το κέντρο μάζας του διπλού αυτού συστήματος δε βρίσκεται εντός του Πλούτωνα, κατά συνέπεια ο όρος διπλό σύστημα νάνων πλανητών περιγράφει ακριβέστερα την κατάσταση παρά ο χαρακτηρισμός του ως δορυφόρος.
[[Εικόνα:Pluto&Moons.jpg|thumb|Ο Πλούτωνας και οι δορυφόροι του]]
 
Πρόκειται για το δορυφόρο του απομακρυσμένου [[Πλανήτης-Νάνος|νάνου πλανήτη]] [[Πλούτωνας|Πλούτωνα]]. Ο Χάροντας και ο Πλούτωνας αποτελούν ένα διπλό σύστημα με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τη [[σύγχρονη Περιστροφή|σύγχρονη περιστροφή]] των δύο σωμάτων. Επίσης το κέντρο μάζας του διπλού αυτού συστήματος δε βρίσκεται εντός του Πλούτωνα, κατά συνέπεια ο όρος διπλό σύστημα νάνων πλανητών περιγράφει ακριβέστερα την κατάσταση παρά ο χαρακτηρισμός του ως δορυφόρος.
 
[[Κατηγορία:Φυσικοί Δορυφόροι]]

Αναθεώρηση της 01:00, 2 Ιουνίου 2007

Ο Πλούτωνας και οι δορυφόροι του

Πρόκειται για το δορυφόρο του απομακρυσμένου νάνου πλανήτη Πλούτωνα. Ο Χάροντας και ο Πλούτωνας αποτελούν ένα διπλό σύστημα με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τη σύγχρονη περιστροφή των δύο σωμάτων. Επίσης το κέντρο μάζας του διπλού αυτού συστήματος δε βρίσκεται εντός του Πλούτωνα, κατά συνέπεια ο όρος διπλό σύστημα νάνων πλανητών περιγράφει ακριβέστερα την κατάσταση παρά ο χαρακτηρισμός του ως δορυφόρος.