Advertising:

astronomia.gr:Ο ιστοχώρος της κοινότητας: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από astronomia.gr
Πήδηση στην πλοήγησηΠήδηση στην αναζήτηση
(το θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων)
Γραμμή 51: Γραμμή 51:


--[[Χρήστης:Quendi|Quendi]] 21:12, 9 Οκτωβρίου 2006 (UTC)
--[[Χρήστης:Quendi|Quendi]] 21:12, 9 Οκτωβρίου 2006 (UTC)
Αντίγραφο του άρθρου σας [[Σεληνιακά Παροδικά Φαινόμενα]] εμφανίστηκε στη Βικιπαίδεια. Προτείνω να ξεκαθαρίσετε το θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων και να το αναρτήσετε σε εμφανές σημείο, στην πρώτη σελίδα. Αν όσα είναι γραμμένα εδώ είναι δημόσιο κτήμα, δεν μπορείτε να απαγορεύετε τη μαζική αντιγραφή αλλού. Τα συγχαρητήριά μου για την πρωτοβουλία σας.--[[Χρήστης:FocalPoint|FocalPoint]] 18:05, 10 Οκτωβρίου 2006 (UTC)

Αναθεώρηση της 18:05, 10 Οκτωβρίου 2006

Ευχές για Καλή Αρχή

Παιδιά, σας εύχομαι ότι καλύτερο.

Επιστημονικοί Ιστότοποι και ιδιαίτερα στον τομέα της Αστρονομίας νομίζω ότι χρειάζονται στην Ελλάδα.

Θα συμμετάσχω με ενθουσιασμό και πιστεύω ότι γρήγορα το ίδιο θα κάνουν πολλοί άλλοι.

--IonnKorr 17:51, 30 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)


Φίλε IonnKorr καλώς ήρθες στην σελίδα μας! Σε ευχαριστούμε για τα πολύ ενδιαφέροντα άρθρα! Δυστυχώς δεν είμαστε και πάρα πολλοί όσοι ασχολούμαστε με την αστρονομία στην Ελλάδα και για αυτό και χρειαζόμαστε τη βοήθεια όλων!!

--Quendi


Γαλαξίας

Προφανώς στα Ελληνικά υπάρχει πρόβλημα. Οι Άγγλοι χρησιμοποιούν τις λέξεις:

  • Milky Way (= Γαλακτώδης Δρόμος) για να δηλώσουν τον Γαλαξία Μας
  • Galaxy για να δηλώσουν τον οποιοδήποτε τυχαίο γαλαξία.

Θα πρότεινα (χωρίς να επιμένω φυσικά) να ονομάσουμε το άρθρο αυτό "Τοπικός Γαλαξίας" (όπως αντίστοιχα "τοπική Ομάδα Γαλαξιών") και να αφήσουμε το άρθρο "Γαλαξίας" να ισχύει για τους υπόλοιπους Γαλαξίες.

Ονοματολογία Άρθρων

Με αφορμή το άρθρο "Γαλαξίας" θα ήθελα να κάνω μία επισήμανση (δεν θέλω, όμως, αυτό να θεωρηθεί σαν παρέμβαση, απλά μία άποψη είναι, και μάλιστα, όχι απαραίτητα η ενδεδειγμένη). Νομίζω ότι καλό θα ήταν σαν γενική αρχή μην χρησιμοποιούμε άρθρα στους τίτλους.

Δηλαδή:

  • "Γαλαξίας" αντί "Ο Γαλαξίας (αυτή, βέβαια, είναι ειδική περίπτωση, απλά το αναφέρω σαν παράδειγμα).
  • "Νόμος Hubble" αντι "Nόμος του Hubble"
  • "Διαστολή Σύμπαντος" αντί "Διαστολή του Σύμπαντος"


Επίσης

Καλό θα ήταν (κάτι που μερικώς ήδη εφαρμόζεται) όλες οι λέξεις του τίτλου να είναι με κεφαλαία ώστε να ξέρει ο χρήστης, που κάνει την αναζήτηση, πως να ψάξει τίτλους που έχουν δύο ή τρείς λέξεις.

Δηλαδή,

  • "Διαστολή Σύμπαντος" και όχι "Διαστολή σύμπαντος"

Χωρίς διάθεση επιβολής της γνώμης

--IonnKorr 19:20, 9 Οκτωβρίου 2006 (UTC)



Φίλε IonnKorr όλοι είναι ελεύθεροι να εκφράζουν τις απόψεις τους και θέλουμε να τις ακούμε. Στο θέμα μας..Πράγματι, όπου είναι δυνατόν πρέπει να προσπαθούμε να μην βάζουμε άρθρα στους τίτλους, αλλά δεν υπάρχει πρόβλημα με κάποια: και, με, του, της (ειδικά όταν θέλουμε να δηλώσουμε πρόσωπο), στην κλπ. Κάποιες φορές χρειάζονται.


Σχετικά με τις λέξεις του τίτλου. Όλες οι κύριες λέξεις (εκτός πχ άρθρων ή συνδέσμων) είναι με κεφαλαία, όπου είχαμε δει να μην ισχύει αυτό, το διορθώναμε και θα το διορθώνουμε (έψαξα και βρήκα 2-3 περιπτώσεις).

--Quendi 21:12, 9 Οκτωβρίου 2006 (UTC)

Αντίγραφο του άρθρου σας Σεληνιακά Παροδικά Φαινόμενα εμφανίστηκε στη Βικιπαίδεια. Προτείνω να ξεκαθαρίσετε το θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων και να το αναρτήσετε σε εμφανές σημείο, στην πρώτη σελίδα. Αν όσα είναι γραμμένα εδώ είναι δημόσιο κτήμα, δεν μπορείτε να απαγορεύετε τη μαζική αντιγραφή αλλού. Τα συγχαρητήριά μου για την πρωτοβουλία σας.--FocalPoint 18:05, 10 Οκτωβρίου 2006 (UTC)