Advertising:

Πλανήτης: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από astronomia.gr
Πήδηση στην πλοήγησηΠήδηση στην αναζήτηση
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
 
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
Ουράνιο σώμα του [[Ηλιακό Σύστημα|Ηλιακού Συστήματος]] που βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τον Ήλιο, έχει επαρκή μάζα ώστε να αποκτήσει σχήμα υδροστατικής ισορροπίας (σχεδόν σφαιρικό) και είναι το κυρίαρχο σώμα στην τροχιά του. Ο ορισμός αυτός καθιερώθηκε τον Αύγουστο του 2006 από την [[IAU]]. Σύμφωνα με αυτό τον ορισμό το [[Ηλιακό Σύστημα]] έχει οκτώ πλανήτες: [[Ερμής]], [[Αφροδίτη]], [[Γη]], [[Άρης]], [[Δίας]], [[Κρόνος]], [[Ουρανός]] και [[Ποσειδώνας]].
Ουράνιο σώμα του [[Ηλιακό Σύστημα|Ηλιακού Συστήματος]] που βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τον Ήλιο, έχει επαρκή μάζα ώστε να αποκτήσει σχήμα υδροστατικής ισορροπίας (σχεδόν σφαιρικό) και είναι το κυρίαρχο σώμα στην τροχιά του. Ο ορισμός αυτός καθιερώθηκε τον Αύγουστο του 2006 από την [[Διεθνής Αστρονομική Ένωση|IAU]]. Σύμφωνα με αυτό τον ορισμό το [[Ηλιακό Σύστημα]] έχει οκτώ πλανήτες: [[Ερμής]], [[Αφροδίτη]], [[Γη]], [[Άρης]], [[Δίας]], [[Κρόνος]], [[Ουρανός]] και [[Ποσειδώνας]].

Αναθεώρηση της 11:20, 29 Αυγούστου 2006

Ουράνιο σώμα του Ηλιακού Συστήματος που βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τον Ήλιο, έχει επαρκή μάζα ώστε να αποκτήσει σχήμα υδροστατικής ισορροπίας (σχεδόν σφαιρικό) και είναι το κυρίαρχο σώμα στην τροχιά του. Ο ορισμός αυτός καθιερώθηκε τον Αύγουστο του 2006 από την IAU. Σύμφωνα με αυτό τον ορισμό το Ηλιακό Σύστημα έχει οκτώ πλανήτες: Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας.