Galileo, Galilei: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από astronomia.gr
Πήδηση στην πλοήγησηΠήδηση στην αναζήτηση
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
 
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
Ο '''Γαλιλαίος''' ('''''Galileo Galilei''''') (15 Φεβρουαρίου 1564 – 8 Ιανουαρίου 1642) ήταν αστρονόμος, φιλοσοφία|φιλόσοφος και φυσικός που συχνά σχετίζεται με την επιστημονική επανάσταση. Ανάμεσα σε άλλα βελτίωσε το [[Τηλεσκόπιο|τηλεσκόπιο]] και το χρησιμοποίησε πρώτος συστηματικά για αστρονομικές παρατηρήσεις, διατύπωσε τον πρώτο νόμο τις κίνησης των σωμάτων και υποστήριξε τις θεωρίες του [[Kopernikus,Nikolaus|Κοπέρνικου]]. Αναφέρεται ως ο «πατέρας της σύγχρονης Αστρονομίας». Η σταδιοδρομία του συνέπεσε με αυτή του [[Kepler,Johannes|Γιόχαν Κέπλερ]]. Η σύγκρουσή του με την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία αναφέρεται πολλές φορές ως παράδειγμα σύγκρουσης της εξουσίας με την ελευθερία της σκέψης και ειδικά με την επιστήμη στην Δυτική κοινωνία.
Ο '''Γαλιλαίος''' ('''''Galileo Galilei''''') (15 Φεβρουαρίου 1564 – 8 Ιανουαρίου 1642) ήταν αστρονόμος, φιλόσοφος και φυσικός που συχνά σχετίζεται με την επιστημονική επανάσταση. Ανάμεσα σε άλλα βελτίωσε το [[Τηλεσκόπιο|τηλεσκόπιο]] και το χρησιμοποίησε πρώτος συστηματικά για αστρονομικές παρατηρήσεις, διατύπωσε τον πρώτο νόμο τις κίνησης των σωμάτων και υποστήριξε τις θεωρίες του [[Kopernikus,Nikolaus|Κοπέρνικου]]. Αναφέρεται ως ο «πατέρας της σύγχρονης Αστρονομίας». Η σταδιοδρομία του συνέπεσε με αυτή του [[Kepler,Johannes|Γιόχαν Κέπλερ]]. Η σύγκρουσή του με την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία αναφέρεται πολλές φορές ως παράδειγμα σύγκρουσης της εξουσίας με την ελευθερία της σκέψης και ειδικά με την επιστήμη στην Δυτική κοινωνία.




[[Κατηγορία:Προσωπικότητες]]
[[Κατηγορία:Προσωπικότητες]]

Αναθεώρηση της 00:06, 3 Σεπτεμβρίου 2006

Ο Γαλιλαίος (Galileo Galilei) (15 Φεβρουαρίου 1564 – 8 Ιανουαρίου 1642) ήταν αστρονόμος, φιλόσοφος και φυσικός που συχνά σχετίζεται με την επιστημονική επανάσταση. Ανάμεσα σε άλλα βελτίωσε το τηλεσκόπιο και το χρησιμοποίησε πρώτος συστηματικά για αστρονομικές παρατηρήσεις, διατύπωσε τον πρώτο νόμο τις κίνησης των σωμάτων και υποστήριξε τις θεωρίες του Κοπέρνικου. Αναφέρεται ως ο «πατέρας της σύγχρονης Αστρονομίας». Η σταδιοδρομία του συνέπεσε με αυτή του Γιόχαν Κέπλερ. Η σύγκρουσή του με την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία αναφέρεται πολλές φορές ως παράδειγμα σύγκρουσης της εξουσίας με την ελευθερία της σκέψης και ειδικά με την επιστήμη στην Δυτική κοινωνία.