3η Πανελλήνια Συνάντηση Ερασιτεχνών Αστρονόμων: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από astronomia.gr
Πήδηση στην πλοήγησηΠήδηση στην αναζήτηση
(Νέα σελίδα: Σύμφωνα με απόφαση της συνάντησης των συλλόγων ερασιτεχνικής αστρονομίας, που πραγματοποιήθηκε...)
 
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
 
(6 ενδιάμεσες αναθεωρήσεις από τον ίδιο χρήστη δεν εμφανίζεται)
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
Σύμφωνα με απόφαση της συνάντησης των συλλόγων ερασιτεχνικής αστρονομίας, που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη στις 15 Νοεμβρίου 2008, η 3η Πανελλήνια Εξόρμηση Ερασιτεχνών Αστρονόμων θα διοργανωθεί από τον [[Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας|Σύλλογο Ερασιτεχνικής Αστρονομίας]] το καλοκαίρι του 2009.
[[Αρχείο:3rd psea.jpg|thumb|380 px|Αναμνηστική Φωτογραφία Εξόρμησης]]


Τόπος της εξόρμησης θα είναι το Όρος Καλλίδρομο, στο καταφύγιο της "Αναύρας" σε υψόμετρο 600 μέτρων. Το καταφύγιο απέχει 7 χιλιόμετρα από τις Θερμοπύλες, 200 χιλιόμετρα από την Αθήνα και 320 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη. Ο χώρος διαθέτει 35 κλίνες καθώς και περιφραγμένο χώρο 4 στρεμμάτων για στήσιμο σκηνών και τηλεσκοπίων. Η 3η εξόρμηση αποτελεί τη συνέχεια της 1ης που έγινε στη Δίρφυ το 2007 και της ακυρωθείσας 2ης επίσης στη Δίρφυ.
Στη συνάντηση των συλλόγων ερασιτεχνικής αστρονομίας, που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη στις 15 Νοεμβρίου 2008, η διοργάνωση της 3ης Πανελλήνιας Εξόρμησης Ερασιτεχνών Αστρονόμων για το καλοκαίρι του 2009 ανατέθηκε στον [[Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας|Σύλλογο Ερασιτεχνικής Αστρονομίας (ΣΕΑ)]]. Η 3η εξόρμηση αποτελεί τη συνέχεια της 1ης που έγινε στη Δίρφη το 2007 και της ακυρωθείσας 2ης επίσης στη Δίρφη.  


[[Κατηγορία:Αστρονομία στην Ελλάδα]]
 
Τόπος της εξόρμησης ήταν το Όρος Καλλίδρομο, στο καταφύγιο της "Ανάβρας" σε υψόμετρο 600 μέτρων. Το καταφύγιο απέχει 7 χιλιόμετρα από τις Θερμοπύλες, 200 χιλιόμετρα από την Αθήνα και 320 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη. Ο χώρος διαθέτει 35 κλίνες καθώς και περιφραγμένο χώρο 4 στρεμμάτων για στήσιμο σκηνών και τηλεσκοπίων. Η εξόρμηση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις '''26-27-28 Ιουνίου''' με τη συμμετοχή περίπου 70 ατόμων.
 
 
Το πρόγραμμα περιλάμβανε:
*Ατομική παρατήρηση με τα τηλεσκόπια των συμμετεχόντων τα βράδια της Παρασκευής και του Σαββάτου.
*Πρακτικά εργαστήρια (workshops), για πρώτη φορά στις πανελλήνιες εξορμήσεις, από τα μέλη του ΣΕΑ τα οποία ήταν τα εξής: Παρατήρησης μεταβλητών αστέρων, Παρατήρησης Ηλίου, Παρατήρησης διαττόντων αστέρων, Καταγραφής πλανήτη Δία.
*Ομιλία από την αστροφυσικό Δρ. Ελένη Χατζηχρήστου με θέμα: ''"Γαλαξιακές Αλληλεπιδράσεις και Πυρηνική Ενεργότητα"'',
*Πεζοπορική εκδρομή στην κορυφή Ελαφοβούνι.
 
 
== Σύνδεσμοι ==
*[http://www.hellas-astro.gr/article.php?id=766&topic=association&subtopic=activities&lang=el Επίσημη ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του ΣΕΑ]
*[http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=9020&postdays=0&postorder=asc&start=0 Συζήτηση και φωτογραφίες στο astrovox]
*[http://www.orionas.gr/astroevents/thumbnails.php?album=46 Φωτογραφίες από την Αστρονομική Εταιρεία Πάτρας "Ωρίων"]
 
[[Κατηγορία:Πανελλήνιες Εξορμήσεις Ερασιτεχνών Αστρονόμων]]

Τελευταία αναθεώρηση της 19:45, 25 Νοεμβρίου 2009

Αναμνηστική Φωτογραφία Εξόρμησης

Στη συνάντηση των συλλόγων ερασιτεχνικής αστρονομίας, που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη στις 15 Νοεμβρίου 2008, η διοργάνωση της 3ης Πανελλήνιας Εξόρμησης Ερασιτεχνών Αστρονόμων για το καλοκαίρι του 2009 ανατέθηκε στον Σύλλογο Ερασιτεχνικής Αστρονομίας (ΣΕΑ). Η 3η εξόρμηση αποτελεί τη συνέχεια της 1ης που έγινε στη Δίρφη το 2007 και της ακυρωθείσας 2ης επίσης στη Δίρφη.


Τόπος της εξόρμησης ήταν το Όρος Καλλίδρομο, στο καταφύγιο της "Ανάβρας" σε υψόμετρο 600 μέτρων. Το καταφύγιο απέχει 7 χιλιόμετρα από τις Θερμοπύλες, 200 χιλιόμετρα από την Αθήνα και 320 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη. Ο χώρος διαθέτει 35 κλίνες καθώς και περιφραγμένο χώρο 4 στρεμμάτων για στήσιμο σκηνών και τηλεσκοπίων. Η εξόρμηση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις 26-27-28 Ιουνίου με τη συμμετοχή περίπου 70 ατόμων.


Το πρόγραμμα περιλάμβανε:

  • Ατομική παρατήρηση με τα τηλεσκόπια των συμμετεχόντων τα βράδια της Παρασκευής και του Σαββάτου.
  • Πρακτικά εργαστήρια (workshops), για πρώτη φορά στις πανελλήνιες εξορμήσεις, από τα μέλη του ΣΕΑ τα οποία ήταν τα εξής: Παρατήρησης μεταβλητών αστέρων, Παρατήρησης Ηλίου, Παρατήρησης διαττόντων αστέρων, Καταγραφής πλανήτη Δία.
  • Ομιλία από την αστροφυσικό Δρ. Ελένη Χατζηχρήστου με θέμα: "Γαλαξιακές Αλληλεπιδράσεις και Πυρηνική Ενεργότητα",
  • Πεζοπορική εκδρομή στην κορυφή Ελαφοβούνι.


Σύνδεσμοι