Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του «Ανάλλημα»

Από astronomia.gr
Πήδηση στην πλοήγησηΠήδηση στην αναζήτηση
 
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
 
[[Εικόνα:Solar-analemma-140000-UTC.jpg|thumb|Ανάλλημα, φωτογραφία: Αντώνης Αγιομαμίτης]]
 
[[Εικόνα:Solar-analemma-140000-UTC.jpg|thumb|Ανάλλημα, φωτογραφία: Αντώνης Αγιομαμίτης]]
  
Πρόκειται για μια ιδιαίτερη φωτογραφία η οποία περιέχει διαδοχικές εικόνες του [[ήλιος|Ήλιου]] τραβηγμένες την ίδια ώρα της ημέρας αλλά σε διαφορετικές ημερομηνίες. Λόγω της μη ομαλής κίνησης του Ήλιου στην [[εκλειπτική]] οι διαδοχικές εικόνες του Ήλιου σχηματίζουν μια καμπύλη που θυμίζει τον αριθμό 8. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα δύσκολη και απαιτητική φωτογραφία, που εκτός από άρτια τεχνική απαιτεί καλές καιρικές συνθήκες τις συγκεκριμένες ημερομηνίες, ώστε να ληφθούν όλες οι φωτογραφίες.
+
Πρόκειται για μια ιδιαίτερη φωτογραφία η οποία περιέχει διαδοχικές εικόνες του [[ήλιος|Ήλιου]] τραβηγμένες την ίδια ώρα της ημέρας αλλά σε διαφορετικές ημερομηνίες κατά την διάρκεια ενός έτους. Λόγω της μη ομαλής κίνησης του Ήλιου στην [[εκλειπτική]] οι διαδοχικές εικόνες του Ήλιου σχηματίζουν μια καμπύλη που θυμίζει τον αριθμό 8. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα δύσκολη και απαιτητική φωτογραφία, που εκτός από άρτια τεχνική απαιτεί καλές καιρικές συνθήκες τις συγκεκριμένες ημερομηνίες, ώστε να ληφθούν όλες οι φωτογραφίες.
  
 
[[Κατηγορία:Αστρονομία]]
 
[[Κατηγορία:Αστρονομία]]
 
[[Κατηγορία:Ερασιτεχνική Αστρονομία]]
 
[[Κατηγορία:Ερασιτεχνική Αστρονομία]]

Τελευταία αναθεώρηση της 09:29, 4 Ιουνίου 2007

Ανάλλημα, φωτογραφία: Αντώνης Αγιομαμίτης

Πρόκειται για μια ιδιαίτερη φωτογραφία η οποία περιέχει διαδοχικές εικόνες του Ήλιου τραβηγμένες την ίδια ώρα της ημέρας αλλά σε διαφορετικές ημερομηνίες κατά την διάρκεια ενός έτους. Λόγω της μη ομαλής κίνησης του Ήλιου στην εκλειπτική οι διαδοχικές εικόνες του Ήλιου σχηματίζουν μια καμπύλη που θυμίζει τον αριθμό 8. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα δύσκολη και απαιτητική φωτογραφία, που εκτός από άρτια τεχνική απαιτεί καλές καιρικές συνθήκες τις συγκεκριμένες ημερομηνίες, ώστε να ληφθούν όλες οι φωτογραφίες.