Advertising:

Sky & Telescope's Pocket Sky Atlas: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από astronomia.gr
Πήδηση στην πλοήγησηΠήδηση στην αναζήτηση
μ (Η Pocket Sky Atlas μετονομάστηκε σε Sky & Telescope's Pocket Sky Atlas: Λάθος ονομασία)
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 13: Γραμμή 13:
volumes=1
volumes=1
}}
}}
== Γενικά ==
Ο ''Pocket Sky Atlas'' είναι, όπως λέει και το όνομά του, ένας Άτλας του ουρανού σε μέγεθος τσέπης (στην πραγματικότητα λίγο μεγαλύτερος, 6x9 ίντζες). Παρόλο το μικρό του μέγεθος είναι αρκετά λεπτομερής, απεικονίζοντας 30,000 αστέρια μεγέθους μέχρι 7.6, 1,500 αντικείμενα βαθέως ουρανού (675 γαλαξίες μεγέθους μέχρι 11.5), μεταβλητούς αστέρες και κάποιους αστέρες άνθρακα. Ο κάθε χάρτης έχει νούμερα στις άκρες των σελίδων που παραπέμπουν σε παρακείμενες περιοχές του ουρανού, για ευκολότερη πλοήγηση. Τέλος, υπάρχουν αναλυτικοί πίνακες όλων των αντικειμένων που εμφανίζονται στους επιμέρους χάρτες, ομαδοποιημένοι σε ''αστέρια'', ''γαλαξίες'', ''ανοικτά σμήνη'', ''σφαιρωτά σμήνη'', ''λαμπρά νεφελώματα'', ''σκοτεινά νεφελώματα'', ''πλανητικά νεφελώματα'', καθώς και τους πλήρεις καταλόγους [[:Κατηγορία:Αντικείμενα Messier|Messier]] και [[:Κατηγορία:Αντικείμενα_Caldwell|Caldwell]].
Γενικά, ο άτλαντας είναι πολύ βολικός για τον αρχάριο αλλά και τον προχωρημένο, αλλά σίγουρα όποιος θελήσει να προχωρήσει πολύ "βαθιά" στον ουρανό θα χρειαστεί κάτι μεγαλύτερο.
[[Κατηγορία:Άτλαντες]]
[[Κατηγορία:Άτλαντες]]

Αναθεώρηση της 20:06, 16 Νοεμβρίου 2006

Sky & Telescope's Pocket Sky Atlas
Pocket sky atlas.jpg
Τίτλος Sky & Telescope's Pocket Sky Atlas
Συγγραφέας Roger W. Sinnott
1η Έκδοση
Χρονολογία Έκδοσης 2006
Εκδότης Sky Publishing
Αριθμός Σελίδων 110
ISBN 1-931559-31-7
Τύπος Έκδοσης σπιράλ, μαλακό εξώφυλλο
Τόμοι 1

Γενικά

Ο Pocket Sky Atlas είναι, όπως λέει και το όνομά του, ένας Άτλας του ουρανού σε μέγεθος τσέπης (στην πραγματικότητα λίγο μεγαλύτερος, 6x9 ίντζες). Παρόλο το μικρό του μέγεθος είναι αρκετά λεπτομερής, απεικονίζοντας 30,000 αστέρια μεγέθους μέχρι 7.6, 1,500 αντικείμενα βαθέως ουρανού (675 γαλαξίες μεγέθους μέχρι 11.5), μεταβλητούς αστέρες και κάποιους αστέρες άνθρακα. Ο κάθε χάρτης έχει νούμερα στις άκρες των σελίδων που παραπέμπουν σε παρακείμενες περιοχές του ουρανού, για ευκολότερη πλοήγηση. Τέλος, υπάρχουν αναλυτικοί πίνακες όλων των αντικειμένων που εμφανίζονται στους επιμέρους χάρτες, ομαδοποιημένοι σε αστέρια, γαλαξίες, ανοικτά σμήνη, σφαιρωτά σμήνη, λαμπρά νεφελώματα, σκοτεινά νεφελώματα, πλανητικά νεφελώματα, καθώς και τους πλήρεις καταλόγους Messier και Caldwell.

Γενικά, ο άτλαντας είναι πολύ βολικός για τον αρχάριο αλλά και τον προχωρημένο, αλλά σίγουρα όποιος θελήσει να προχωρήσει πολύ "βαθιά" στον ουρανό θα χρειαστεί κάτι μεγαλύτερο.