Advertising:

Αστεροσκοπείο Χελμού: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από astronomia.gr
Πήδηση στην πλοήγησηΠήδηση στην αναζήτηση
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
 
(3 ενδιάμεσες εκδόσεις από 2 χρήστες δεν εμφανίζονται)
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
[[Εικόνα:Aristarchos telescope.jpg|thumb|To αστεροσκοπείο του Χελμού]]
[[Εικόνα:Aristarchos telescope.jpg|thumb|To αστεροσκοπείο του Χελμού]]


Ο Αστρονομικός Σταθμός Χελμού βρίσκεται στην κορυφή του ομώνυμου βουνού στη Βόρεια Πελοπόννησο, σε υψόμετρο 2350 μ και σε απόσταση περίπου 150 χλμ από την Αθήνα. Εκεί θα λειτουργεί το πλέον σύγχρονο παρατηρησιακό όργανο του [[Ινστιτούτο Αστρονομίας και Διαστημικής|Ινστιτούτου Αστρονομίας και Αστροφυσικής]] του [[Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών|Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών]], το 2.3 μ κατοπτρικό τηλεσκόπιο τύπου Ritchey-Chretien, στο οποίο δόθηκε το όνομα "Αρίσταρχος" προς τιμήν του αρχαίου Έλληνα αστρονόμου.
Ο Αστρονομικός Σταθμός Χελμού βρίσκεται στην κορυφή του ομώνυμου βουνού στη Βόρεια Πελοπόννησο, σε υψόμετρο 2350 μ και σε απόσταση περίπου 150 χλμ από την Αθήνα. Εκεί λειτουργεί το πλέον σύγχρονο παρατηρησιακό όργανο του [[Ινστιτούτο_Αστρονομίας,_Αστροφυσικής,_Διαστημικών_Εφαρμογών_και_Τηλεπισκόπησης|Ινστιτούτου Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης]] του [[Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών|Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών]], το 2.3 μ κατοπτρικό τηλεσκόπιο τύπου Ritchey-Chretien, στο οποίο δόθηκε το όνομα "Αρίσταρχος" προς τιμήν του αρχαίου Έλληνα αστρονόμου.




[http://www.astro.noa.gr/helmos/ Επίσημη Ιστοσελίδα]
[http://helmos.astro.noa.gr/ Επίσημη Ιστοσελίδα]
 
 
[[Κατηγορία:Αστεροσκοπεία]]

Τελευταία αναθεώρηση της 20:49, 6 Σεπτεμβρίου 2013

To αστεροσκοπείο του Χελμού

Ο Αστρονομικός Σταθμός Χελμού βρίσκεται στην κορυφή του ομώνυμου βουνού στη Βόρεια Πελοπόννησο, σε υψόμετρο 2350 μ και σε απόσταση περίπου 150 χλμ από την Αθήνα. Εκεί λειτουργεί το πλέον σύγχρονο παρατηρησιακό όργανο του Ινστιτούτου Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το 2.3 μ κατοπτρικό τηλεσκόπιο τύπου Ritchey-Chretien, στο οποίο δόθηκε το όνομα "Αρίσταρχος" προς τιμήν του αρχαίου Έλληνα αστρονόμου.


Επίσημη Ιστοσελίδα