Advertising:

Νετρίνο: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από astronomia.gr
Πήδηση στην πλοήγησηΠήδηση στην αναζήτηση
μΧωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
 
(Μία ενδιάμεση έκδοση από ένα χρήστη δεν εμφανίζεται)
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
Στοιχειώδες σωματίδιο που ανήκει στην κατηγορία των λεπτονίων. Είναι φερμιόνιο με spin 1/2, με μηδενικό φορτίο και πολύ μικρή αλλά μη μηδενική μάζα. Εχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην [[Αστρονομία|αστρονομία]] διότι παράγεται κατά τις [[Πυρηνική Σύντηξη|αντιδράσεις σύντηξης]] σε τεράστιους αριθμούς. [[Ασθενής Αλληλεπίδραση|Αλληλεπιδρά ασθενώς]] με την ύλη, με αποτέλσμα ο εντοπισμός του να είναι εξαιρετικά δύσκολος. Αναμένεται επίσης να υπάρχει ένα [[Κοσμικό Υποβάρθο Νετρίνων]] κατά αντιστοιχία με την [[Κοσμική Ακτινοβολία Υποβάθρου|κοσμική ακτινοβολία μικροκυμάτων]] που παράχθηκε λίγο μετά την [[Μεγάλη Έκρηξη]].
Στοιχειώδες σωματίδιο που ανήκει στην κατηγορία των λεπτονίων. Είναι φερμιόνιο με spin 1/2, με μηδενικό φορτίο και πολύ μικρή αλλά μη μηδενική μάζα. Εχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην [[Αστρονομία|αστρονομία]] διότι παράγεται κατά τις [[Πυρηνική Σύντηξη|αντιδράσεις σύντηξης]] σε τεράστιους αριθμούς. [[Ασθενής Αλληλεπίδραση|Αλληλεπιδρά ασθενώς]] με την ύλη, με αποτέλσμα ο εντοπισμός του να είναι εξαιρετικά δύσκολος. Αναμένεται επίσης να υπάρχει ένα [[Κοσμικό Υπόβαθρο Νετρίνων]] κατά αντιστοιχία με την [[Κοσμική Ακτινοβολία Υποβάθρου|κοσμική ακτινοβολία μικροκυμάτων]] που παράχθηκε λίγο μετά την [[Μεγάλη Έκρηξη]].




[[Κατηγορία:Αστροφυσική]]
[[Κατηγορία: Σωματίδια]]

Τελευταία αναθεώρηση της 01:28, 16 Οκτωβρίου 2006

Στοιχειώδες σωματίδιο που ανήκει στην κατηγορία των λεπτονίων. Είναι φερμιόνιο με spin 1/2, με μηδενικό φορτίο και πολύ μικρή αλλά μη μηδενική μάζα. Εχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην αστρονομία διότι παράγεται κατά τις αντιδράσεις σύντηξης σε τεράστιους αριθμούς. Αλληλεπιδρά ασθενώς με την ύλη, με αποτέλσμα ο εντοπισμός του να είναι εξαιρετικά δύσκολος. Αναμένεται επίσης να υπάρχει ένα Κοσμικό Υπόβαθρο Νετρίνων κατά αντιστοιχία με την κοσμική ακτινοβολία μικροκυμάτων που παράχθηκε λίγο μετά την Μεγάλη Έκρηξη.